Onze school

Voor zij die het reilen en zeilen van de school kennen verloopt alles ongetwijfeld vlotjes, maar zonder afspraken is zo'n vlot verloopt nooit mogelijk. We lijsten enkele praktische zaken op, meer uitgebreide informatie leest u in ons schoolreglement.

De school start elke dag om 8.45u tot 12.00u en van 13.10u tot 15.30u. Op woensdag eindigt de schooldag om 12.00uur.

Een kwartier voor de aanvang en een kwartier na het beƫindigen van de lessen staan de kinderen onder toezicht van het leerkrachtenteam. Ervoor of erna worden zij automatisch opgenomen in de voor- of nabewaking.

Elke schooldag is er in onze school voorbewaking van 7.45 uur tot 8.30 uur.

De nabewaking begint om 15.45 uur en eindigt om 17.00 uur.

Voor opvang buiten deze uren wendt u zich tot de Landelijke Kinderopvang Stekelbees.

Landelijke Kinderopvang Stekelbees biedt ook opvang in de vakanties.
Voor meer informatie:
Van der Bekenlaan 13,
2360 Oud-Turnhout
Email: LKoudturnhout@kvlv.be

Tweemaandelijks krijgen de ouders een schoolrekening. Gelieve deze rekening te betalen met het daarbij horende overschrijvingsformulier.

De kinderen zijn op school verzekerd bij: Ethias, Prins Bisschopssingel 73, 3500 Hasselt

De kinderen zijn verzekerd tegen lichamelijk letsel. Ook op weg naar school en naar huis zijn de kinderen hiervoor verzekerd. Ongevallen dienen binnen de 24 uur gemeld te worden bij de directie, waar verzekeringsdocumenten te bekomen zijn.

We stellen alles in het werk om onze kinderen een gezonde levensstijl bij te brengen. Daarom promoten we ook het eten van fruit. Graag hebben wij dat de kinderen tijdens de voormiddag een stuk fruit als tussendoortje nemen. Op woensdag wordt het fruit voor de kleuters gesponsord door de ouderraad.

Onze school doet ook mee aan de ZESPRI-actie. Wij bieden onze kinderen van de lagere school 4 keer per jaar een gratis kiwi aan. Ook promoten we het drinken van plat water. Op elk moment van de dag krijgen de kinderen de gelegenheid om (leiding)water te drinken. Omdat naast gezonde voeding ook voldoende beweging bijdraagt aan een positieve ontwikkeling van kinderen, voorzien onze leerkrachten voldoende bewegingstussendoortjes doorheen de dag.

Omdat onze school een school beweging is, bieden wij onze kinderen verschillende activiteiten aan tijdens de middag. Dit omvat onder meer middagsport, gezelschapspelen en zangmiddagen. Tijdens de speeltijden krijgen de leerlingen speelkoffers aangeboden om het samen spelen te promoten. Ook kunnen ze gebruik maken van fietsen en steps, de zandbak, het sportveld met klimmuur, een bewegingsomloop en rustplaatsjes.