Inschrijvingen en kijkdagen

Voor kleuters die voor het eerst naar school gaan, gaat er een nieuwe wereld met vele uitdagingen open: andere kleuters leren kennen, ander speelgoed ontdekken, kennismaken met de juf,… De kleuters zullen ogen en handen te kort hebben. De school is een boeiende maar ook een vermoeiende wereld. Is uw kind bijna 2,5 jaar, dan kan u vrijblijvend een kijkje komen nemen hoe het in de klas eraan toe gaat. Onze kijkdagen zijn telkens van 9.00-10.30 en dit op 11 oktober, 20 december, 31 januari, 28 maart en 9 mei. Op deze dagen kan u uw kleuter inschrijven. Indien u op een ander moment wilt inschrijven, kan dit na afspraak op 014 45 21 29 of via info@gbs-salto.be.

Inschrijvingsperiode schooljaar 2018-2019

Voor de start van de algemene inschrijvingen, zijn er twee voorrangsperiodes:

• Van 1 tot 15 september kunnen kinderen die tot eenzelfde leefentiteit horen (dus vooral broers en zussen) van kinderen die reeds in de school zitten, zich inschrijven voor het daaropvolgende schooljaar
  • Van 16 tot 30 september kunnen kinderen van personeelsleden van de school zich inschrijven voor het daaropvolgende schooljaar
  • Vanaf 1 oktober starten de gewone inschrijvingen (d.w.z. voor iedereen)

• De maximumcapaciteit op het niveau van de school, het niveau van de lagere school en het niveau van de kleuterschool is:

• Maximumcapaciteit van de school: 300 kinderen
  • Maximumcapaciteit van de kleuterschool: 120 kinderen met een maximum van 36 kleuters per geboortejaar
  • Maximumcapaciteit van de lagere school: 180 kinderen met een maximum van 36 leerlingen per leerjaar.
  • De maximumnormen inzake anderstalige nieuwkomers: 8 anderstalige nieuwkomers

• Tijdens de grote vakantie worden de dagen van inschrijving aangekondigd via de pers en op onze schoolpoort.